Til 4 personer trenger du:
- 75 g "self raising flour" *
- 30 g maismel eller polenta
- 1/2 ts natron
- en klype kajennepepper
- 2 store egg
- 150 ml lettrømme
- 400 g hermetisk mais (vekt etter avsiling)
- 3 vårløk i fine ringer
- 12 skiver bacon
- olje til steking
- 1 avocado
- en liten håndfull ruccolasalat
- havsalt og nykvernet pepper
* "Self-raising flour" brukes ofte i engelske oppskrifter, men jeg har ikke funnet det i butikken ennå! Det går derimot fint an å lage det selv. Det er bare å blande sammen 150 g hvetemel, 1 ts bakepulver og 1/4 ts salt. Oppbevar melblandingen i en tett boks.
Slik gjør du det:
- Forvarm grillen i stekeovnen.
- Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen eggene, rømme, mais og vårløk i en annen bolle. Ha blandingen over i det tørre, krydre med salt og pepper og bland godt. Røren skal være ganske fast.
- Grill baconet til det er sprøtt, pass på så det ikke svir seg.
- Ha 2 ss olje i en stekepanne på middels varme. Stek kakene i ca 2 minutter på hver side til de er gyldne og gjennomstekte. Legg dem på en tallerken og dekk til med aluminiumsfolie så de holder seg varme mens du steker resten.
- Server maiskakene med et par skiver avokado, sprøstekt bacon, ruccolasalat og et dryss av svart pepper.
Drikkeforslag: Cappuccino eller en god juice.
Musikkforslag: Jive Romeros - So Rare
Det så ut som en god frokost ja. :-)
SvarSlett