Til to gode porsjoner trenger du:
- 50 g fersk sjampinjong
- 1/2 rød paprika
- 1/2 gul paprika
- 3 sjalottløk
- 1/2 finhakket purre
- 1/3 brokkoli
- olivenolje
- 1 ts karri
- 1 ts tørket oregano
- salt og nykvernet pepper
- ca 250 g filet av laks eller ørret
- 5 dl fiskekraft
- 1 dl fløte
- frisk persille
Slik gjør du:
- Skjær soppen i mindre biter og hakk paprikaene fint. Skrell sjalottløkene og skjær dem i skiver. Finhakk purren og skjær buketter av brokkolien.
- Hell litt olivenolje i en stor kjele. Tilsett krydder, sopp, paprika, løk og purre, og la det frese i et par minutter. Hell over fiskekraft og fløte og la det koke i ca 15 minutter. Skjær fisken i mindre biter og legg i suppen sammen med brokkolibitene. La det trekke i ca 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper og eventuelt mer karri. Dryss med hakket persille før servering.
Å, denne så god ut.
SvarSlettHa en riktig fin mathelg :-)