Deig:
- 150 g usaltet smør
- 5 dl hvetemel
- 1 dl vann
- 1/2 ts salt
Fyll:
- 500 g kjøttdeig
- 1/2-1 løk
- 2 kvaster stangselleri
- 50-80g sorte oliven
- 1 liten boks tomatpuré
- 2 ss eddik
- 2 ss worchestersaus
- salt og pepper
- 1 egg
Del deigen i ti like store deler og kjevl ut deigen slik at du har sirkler som er 2-4 mm tykke. Legg ca 2 ss av fyllet på ene halvdelen av deigen. Brett deretter over deigen slik at du har en halvmåne. Bruk en gaffel til å presse ned kanten av empanadasene. Før steking kan du pensle litt egg over kanten og eventuelt også litt på toppen.
Sett stekeovnen på ca 200 grader og stek i 15 minutter. Min erfaring tilsier at de trenger kanskje et par ekstra minutter med grillfunksjonen for å få en gylden farge. Pass likevel på at denne gyldne fargen ikke blir svart!
Server med salat til! Vi brukte to typer grønn salat, tomater, avokado, fetaost og oliven. Dette toppet vi med en dressing laget av olivenolje, balsamico-olje, dijon sennep, salt og pepper.
Drikkeforslag: Min nye favorittdrink er Pimm's Cup. En deilig, forfriskende drink laget av Pimm's (gin), sitronsaft, ingefærøl og agurkskiver
Musikkforslag: Anbefaler dere å sjekke ut det "Californske" bandet Edward Sharpe and the Magnetic Zeros
Godt å se deg tilbake her! For en god ide! Dette skal jeg jammen lage til mine søte små. Takk.
SvarSlett